TEHNOLOGIJA POSTAVLJANJA TEČNIH HIDROIZOLACIJA

Osnovna razlika između paste „IZOMAKS“ i  bitumenovih materijala u rolnama je u načinu dobijanja hidroizolacione membrane. Pri korišćenju materijala u rolnama, membrana se pravi u fabrici i postavlja na licu mesta tako što se lepi vrućim bitumenom ili zagrevanjem lampama na gas gde se ovakvim načinom ugradnje javlja destrukcija u materijalu i gube se svojstva u smislu elastičnosti i dugotrajnosti.
Kod ugradnje hladnih hidroizolacionih pasti „IZOMAKS“, membrana se dobija direktno na objektu, metodom nanošenja nekoliko sloja paste i postavljanje između njih jednog ili dva armirajuća sloja, čime se postiže bolja adhezija za podlogu kao i elastičnost.
Najznačajnija prednost pri upotrebi paste „IZOMAKS“ je dobijanje neprekidne hidroizolacione membrane, preko površine objekta 100%, čime se izbegava najveći nedostatak materijala u rolnama – prisustvo spojeva i fuga između rolni.
Ugradnjom hladnih hidroizolacija dobija se mogućnost izvođenja radova bez greške na svim oblicima i reljefima, od temelja, preko terasa, kupatila, vlažnih prostorija, do krovova.

NAČIN UPOTREBE

Visoki kvalitet izvođenja radova postiže se materijalima „IZOMAKS“ samo pri tačnom poštovanju  uputstava i preporuka za ugradnju od strane proizvođača:

  • Na dobro očišćenu podlogu nanosi se prajmer napravljen mešavinom paste Izoelast i vode (u razmeri 1:1). Kada se osuši, na njega se uzastopno nanosi nekoliko slojeva paste i armirajući materijal. Detaljna uputstva za rad ćete naći kod opisa svakog proizvoda, kao i u odeljku „Uputstvo za upotrebu“.
  • Preporučuje se da sačekate oko 24 sata pre nanošenja svakog sledećeg sloja, kako bi se osiguralo potpuno sušenje prethodnog sloja.
  • Pasta se može nanositi ručno (četkom sa dugim vlaknima) ili mašinski (sa posebnim prskalicama). Radna temperatura vazduha ne treba da bude niža od 5 °C.  Dok se ne osuši, premaz mora biti zaštićen od kiše i mraza.
PROIZVODI ZA HIDROIZOLACIJU
[ess_grid alias=“proizvodi-2″]