Hidroizolacija – Vodonepropusni Sistemi

Zaštita od vode je širok pojam. Predstavlja različite tehničke mere kojima štitimo sve one delove objekata koji su privremeno ili stalno pod uticajem vode ili vlage, bez obzira na njihov izvor. U ukopanim delovima objekta, hidroizolacijom štitimo konstrukciju i unutrašnje prostore od prodora vode, odnosno vlage, koje se nalaze u zemljištu.

Jedna od najbitinijih stvari prilikom izvođenja građevinskih radova jeste kvalitetno izvedena hirdoizolacija. Vlažne prostorije su svakodnevno pod uticajem vlage, te kao takve predstavljaju opasnost i pretnju za ostale prostorije u objektu. Pre postavljanja pločica u stambenim objektima, površine koje povremeno ili stalno imaju kontakt sa vodom (na primer vlažne prostorije koje će biti pokrivene pločicama kao što su kupatilo, tuš kabina, kuhinja) potrebno je prethodno dobro hidroizolovati.

Hidroizolacija objekata pod zemljom predstavlja najzahtevniju aktivnost i u pogledu inženjerskih aktivnosti i izvođenja radova. Stoga je od izuzetne važnosti odabrati adekvatni izolacioni materijal, odnosno sistem.

Voda i vlaga tihe ubice svih građevinskih objekata

Do sada je naročito pažnje poklanjano hidroizolaciji stambenih, komercijalnih, javnih i poslovnih objekata. Sa porastom svesti o tome kolika dugoročna šteta nastaje ukoliko se zdanje ne zaštiti pravilno od vode i vlage na vreme, i to u njegovoj izgradnji, hidroizolacija postaje sve bitnija stavka i kod objekata svih namena.

Što se adekvatnog obezbeđivanja objekta putem hidroizolacije tiče, proces se ne završava time što hidroizolateri napuste gradilište. Od izuzetne je važnosti da svi ostali radovi koji slede, zidarski, zemljani, armirački itd. radovi, imaju u vidu značaj hidroizolacije i da su materijali koji se u tu svrhu primenjuju slabiji od onih koji slede u ostalim fazama, te da se vodi računa da nikako ne dođe do oštećenja hidroizolacije sve do samog kraja izvođenja objekta. Oštećenja hidroizolacije je praktično nemoguće naknadno sanirati zbog čega je njena postavka i briga o tome da će ostati nepromenjena do samog završetka izgradnje objekta jako važan faktor.

Brojni su sistemi i načini hidroizolacije i materijali i njihove karakteristike se moraju dobro poznavati kako bi se adekvatno postavila.

Alfa Hidroterm iz Zvezdana u saradnji sa 3 renomirane firme: Isomax, Alchimica i Maris Polymers nudi najkvalitetnije materijale za izvođenje hidroizolacije. Naše dugogodišnje iskustvo garantuje visok kvalitet izvedenih radova.